Jednoduchý recept

Tresčí pomazánka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 23852

Ingredience

1200 g Chléb pšeničný (bílý)
200 ml Mléko plnotučné
750 ml Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl
1 kg Treska aljašská
300 ml Voda pitná
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 897 kcal
Kilojoule 3 751kJ
14% Sacharidy 52 g
89% Tuky 67 g
44% Sodík 871 mg
41% Bílkoviny 23 g

Tresčí pomazánka postup přípravy receptu:

1

Z ryby použijeme 1 kg filetů bez kůže a kostí. Filety povaříme v osolené vodě asi 10 minut, scedíme a necháme okapat.

2

Na hlubší pánvi rozpálíme 250 ml olivového oleje, přidáme vařenou tresku a vařečkou mícháme, až se maso spojí s olejem a rozpadne se. Zmírníme oheň na minimum, přilijeme půl litru oleje, horké mléko, přidáme trochu pepře a prolisovaný česnek. Pánev stáhneme z plotny a mícháme, dokud se vše spolu nespojí. Hotová pomazánka má konzistenci kaše.

3

Necháme vychladnout a podáváme s bílým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept