Tresčí pomazánka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tresčí pomazánka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 23852 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1200 g | Chléb pšeničný (bílý) |
200 ml | Mléko plnotučné |
750 ml | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sůl |
1 kg | Treska aljašská |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 32,5mg |
Draslík | 441,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 107,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb pšeničný (bílý), Sůl, Treska aljašská, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tresčí pomazánka postup přípravy receptu:
1 | Z ryby použijeme 1 kg filetů bez kůže a kostí. Filety povaříme v osolené vodě asi 10 minut, scedíme a necháme okapat. |
2 | Na hlubší pánvi rozpálíme 250 ml olivového oleje, přidáme vařenou tresku a vařečkou mícháme, až se maso spojí s olejem a rozpadne se. Zmírníme oheň na minimum, přilijeme půl litru oleje, horké mléko, přidáme trochu pepře a prolisovaný česnek. Pánev stáhneme z plotny a mícháme, dokud se vše spolu nespojí. Hotová pomazánka má konzistenci kaše. |
3 | Necháme vychladnout a podáváme s bílým pečivem. |