Treska se špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska se špenátem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 23858 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 ml | Bešamel |
80 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
2 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
1 kg | Treska aljašská |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 95,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 8g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,6mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Muškátový oříšek, Špenát listový čerstvý, Sůl, Treska aljašská, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska se špenátem postup přípravy receptu:
1 | Špenátové listy přebereme, povadlé vyhodíme, zbylé posekáme nahrubo. |
2 | Tresku povaříme v osolené vodě 10 minut a stáhneme z kůže. |
3 | Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme špenát, osolíme, opepříme, přidáme špetku mletého muškátového oříšku a orestujeme 2 minuty. Špenát i s máslem vlijeme do pekáčku, na něj položíme tresku, zalijeme bešamelem, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct. |
4 | Pečeme v předehřáté troubě 12 až 15 minut. |