Recept

Maminčin tažený štrúdl

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 2386

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová kůra
100 g Cukr moučkový
50 g Hrozinky
1 kg Jablka
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
2 dl Olej stolní
50 g Ořechy vlašské
1 polévková lžíce Skořice mletá
50 g Strouhanka
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 521 kcal
Kilojoule 2 179kJ
19% Sacharidy 68 g
33% Tuky 25 g
3% Sodík 68 mg
14% Bílkoviny 8 g

Maminčin tažený štrúdl postup přípravy receptu:

1

V mouce uděláme důlek, rozbijeme do něho vejce, přidáme 1 dl oleje, ocet a sůl, promícháme a spaříme vodou. Nožem a pak rukou vypracujeme vláčné těsto, uděláme bochánek a dáme ho pod nahřátou misku odpočívat. Těsto nesmí vychladnout, proto na misku postavíme hrnek s horkou vodou.

2

Asi po 2 hodinách těsto lehce rozválíme a pomalu vytahujeme. Tence vytažené těsto pokapeme olejem, posypeme strouhankou, kousky jablek, oříšky, hrozinkami, citrónovou kůrou, skořicí, cukrem a znovu pokapeme olejem.

3

Těsto svineme a přeneseme na plech s pečícím papírem.

4

Pečeme v prudké troubě.

5

Hotový moučník potřeme máslem a pocukrujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept