Maminčin tažený štrúdl - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Maminčin tažený štrúdl
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 2386 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
100 g | Cukr moučkový |
50 g | Hrozinky |
1 kg | Jablka |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 dl | Olej stolní |
50 g | Ořechy vlašské |
1 polévková lžíce | Skořice mletá |
50 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 35,7mg |
Draslík | 181,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Hrozinky, Jablka, Olej stolní, Ořechy vlašské, Skořice mletá, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Maminčin tažený štrúdl postup přípravy receptu:
1 | V mouce uděláme důlek, rozbijeme do něho vejce, přidáme 1 dl oleje, ocet a sůl, promícháme a spaříme vodou. Nožem a pak rukou vypracujeme vláčné těsto, uděláme bochánek a dáme ho pod nahřátou misku odpočívat. Těsto nesmí vychladnout, proto na misku postavíme hrnek s horkou vodou. |
2 | Asi po 2 hodinách těsto lehce rozválíme a pomalu vytahujeme. Tence vytažené těsto pokapeme olejem, posypeme strouhankou, kousky jablek, oříšky, hrozinkami, citrónovou kůrou, skořicí, cukrem a znovu pokapeme olejem. |
3 | Těsto svineme a přeneseme na plech s pečícím papírem. |
4 | Pečeme v prudké troubě. |
5 | Hotový moučník potřeme máslem a pocukrujeme. |