Švestkový koláč s mandlemi a rozinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švestkový koláč s mandlemi a rozinkami
Švestkový koláč s mandlemi a rozinkami
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 23860 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
220 g | Cukr krupice |
60 g | Hrozinky |
150 g | Mandle |
205 g | Máslo čerstvé |
170 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g | Švestky |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 184,5mg |
Draslík | 415,4mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 454,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,7mg |
Vitamín E | 7,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Hrozinky, Mandle, Švestky, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švestkový koláč s mandlemi a rozinkami postup přípravy receptu:
1 | Smícháme mouku, 50 g cukru, 85 g másla, žloutek, citronovou šťávu a vypracujeme těsto. Třicet minut ho necháme odpočívat v ledničce. |
2 | Pak ho vyválíme a rozprostřeme po koláčové formě, přikryjeme ho pečícím papírem a pečeme deset minut dozlatova. |
3 | Švestky a 60 g cukru povaříme deset minut, až švestky změknout. Po okapání je rozložíme na korpus. Máslo a zbytek cukru ušleháme do pěny, přidáme vajíčka, mandle, rozinky a náplň rozetřeme na švestky a koláč pečeme padesát minut. |