Zapečená zelenina se sýrem a žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená zelenina se sýrem a žampiony
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 23862 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
1 ks | Květák |
30 g | Máslo čerstvé |
180 ml | Mléko plnotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Čedar |
2 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
1 ks | Tykev |
340 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 43,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 568,2mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 143,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 289,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Květák, Pepř cayenský, Sůl, Sýr Čedar, Sýr Parmezán, Tykev, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená zelenina se sýrem a žampiony postup přípravy receptu:
1 | Tykev zbavíme semen, nakrájíme na kousky, pokapeme polovinou oleje a pečeme ji v pekáči asi dvacet pět minut doměkka. |
2 | V osolené vodě povaříme květák, scedíme ho, z vývaru si uschováme 180 ml a na zbytku oleje osmažíme plátky žampionů pět minut. |
3 | Na másle vaříme dvě minuty mouku a pepř, vmícháváme vývar z květáku. Po třech minutách přidáme i mléko. Deset minut směs povaříme, pak ji odstavíme z ohně, přidáme hořčici a nastrouhaný sýr. Popřípadě podle chuti koření. |
4 | Tykev smícháme s květákem a rozdělíme je do čtyř ohnivzdorných misek. Na zeleninu poklademe houby a zalijeme je omáčkou. Povrch posypeme sýrem a pečeme je třicet pět minut. |