Recept

Zapečená zelenina se sýrem a žampiony

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (96%)
ID receptu: 23862
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 kávová lžička Hořčice Dijonská
1 ks Květák
30 g Máslo čerstvé
180 ml Mléko plnotučné
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 ml Olej olivový
1 špetka Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
100 g Sýr Čedar
2 polévková lžíce Sýr Parmezán
1 ks Tykev
340 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 471 kcal
Kilojoule 1 972kJ
8% Sacharidy 28 g
45% Tuky 34 g
20% Sodík 391 mg
35% Bílkoviny 20 g

Zapečená zelenina se sýrem a žampiony postup přípravy receptu:

1

Tykev zbavíme semen, nakrájíme na kousky, pokapeme polovinou oleje a pečeme ji v pekáči asi dvacet pět minut doměkka.

2

V osolené vodě povaříme květák, scedíme ho, z vývaru si uschováme 180 ml a na zbytku oleje osmažíme plátky žampionů pět minut.

3

Na másle vaříme dvě minuty mouku a pepř, vmícháváme vývar z květáku. Po třech minutách přidáme i mléko. Deset minut směs povaříme, pak ji odstavíme z ohně, přidáme hořčici a nastrouhaný sýr. Popřípadě podle chuti koření.

4

Tykev smícháme s květákem a rozdělíme je do čtyř ohnivzdorných misek. Na zeleninu poklademe houby a zalijeme je omáčkou. Povrch posypeme sýrem a pečeme je třicet pět minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept