Parmice nachová na grilu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Parmice nachová na grilu
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 23865 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 krajíc | Chléb pšeničný (bílý) |
5 g | Citrony |
5 g | Koření grilovací |
40 ml | Olej olivový |
1 šálek | Omáčka rybí |
400 g | Parmice |
2 špetka | Pepř černý mletý |
5 g | Petržel kudrnka |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 98,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 261,8mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb pšeničný (bílý), Citrony, Omáčka rybí, Parmice, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření grilovací, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Parmice nachová na grilu postup přípravy receptu:
1 | Parmici zbavíme šupin, osolíme, opepříme a pomažeme olejem. Na hřbetě ji nařízneme od hlavy až k ocasu a dáme na gril. Grilujeme zprudka a občas rybu obracíme. |
2 | V trošce oleje rozpustíme grilovací koření na ryby a mašlovačkou rybu při grilování potíráme. Podáváme s kousky bílého chleba, který na stejném grilu také opečeme. |
3 | Na talíři podáváme s rybí omáčkou, ozdobíme posekanou petrželkou a plátkem citronu. |