Pražma z trouby - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pražma z trouby
Pražma z trouby
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 23867 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Česnek |
20 ml | Ocet vinný |
50 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
1 kg | Pražma |
5 g | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 167,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Ocet vinný, Pražma, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pražma z trouby postup přípravy receptu:
1 | Rybě oškrábeme šupiny a vykucháme ji, promyjeme, osušíme kuchyňskou utěrkou, na každém boku uděláme dva zářezy a do každého dáme po 1/2 stroužku rozmačkaného česneku a břišní dutinu vytřeme vinným octem a potřeme solí a pepřem. Omyjeme a jemně nasekáme petrželku. |
2 | Rybu vložíme do pekáče se 2 lžícemi oleje, posypeme ji nasekanou petrželkou, zalijeme zbývajícím olejem a vínem a pečeme ji asi 35 minut za občasného přelévání šťávou v troubě předehřáté na 200 °C. Po 20 minutách ji děrovanou kuchyňskou lopatkou opatrně obrátíme. Upečenou rybu přemístíme na servírovací mísu, přelijeme šťávou a podáváme. |