Žralok s rajčatovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žralok s rajčatovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23872 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Česnek |
30 g | Fenykl čerstvý |
20 g | Hrozinky |
20 ml | Olej olivový |
30 g | Oříšky piniové |
5 g | Pepř černý mletý |
300 g | Rajčata |
5 g | Šafrán |
5 g | Sůl |
600 g | Žraločí steak |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 76,5mg |
Draslík | 573,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,0mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Fenykl čerstvý, Hrozinky, Oříšky piniové, Rajčata, Sůl, Žraločí steak mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žralok s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Hrozinky nechte 15 minut bobtnat ve vlažné vodě. V troubě mírně opražíme piniová semínka. Fenykl povaříme 1 minutu ve vařící vodě. Do pánve nalijeme olej, přidáme oloupaný stroužek česneku, spařená a oloupaná rajčata, šafrán, sůl a pepř a na mírném ohni rajčata dusíme za občasného zamíchání 10 minut. |
2 | Stroužek česneku vyhodíme, přidáme scezené a osušené rozinky, piniová semínka a nasekaný fenykl. Podusíme vše dalších 5 minut. Rybí maso osolíme a opepříme a povaříme v páře 10 minut. Jakmile je hotové, podáváme ho přelité rajčatovou omáčkou. |