Zapékané parmice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané parmice
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 23873 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 ml | Bešamel |
30 ml | Citronová šťáva |
50 g | Lanýž |
50 g | Máslo čerstvé |
800 g | Parmice |
2 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel kudrnka |
30 g | Šalotka |
40 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
30 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 77,1mg |
Draslík | 609,3mg |
Vláknina | 889,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Citronová šťáva, Parmice, Šalotka, Strouhanka, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lanýž, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané parmice postup přípravy receptu:
1 | Pekáček vymažeme silnou vrstvou másla, vyskládáme do něj parmice, poklademe plátky lanýžů, osolíme, opepříme, přisypeme nadrobno pokrájenou šalotku, přidáme na plátky pokrájené žampiony, přilijeme bešamel, bílé víno, zasypeme strouhankou a dáme zapéct. |
2 | Pečeme v předehřáté troubě 15 minut. |
3 | Na talířích porce posypeme posekanou petrželkou a zakapeme citronovou šťávou. |