Pstruzi po bretaňsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruzi po bretaňsku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 23875 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 g | Hřebíček |
80 g | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g | Petržel - nať |
1 kg | Pstruh |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 563,6mg |
---|---|
Cholesterol | 169,0mg |
Draslík | 928,5mg |
Vláknina | 709,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hřebíček, Pstruh, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruzi po bretaňsku postup přípravy receptu:
1 | Pstruhům oškrábeme šupiny a vykucháme je, odřízneme jim hlavu, vyjmeme páteř a případně i další kosti. Dobře je promyjeme. Jemně nasekáme petrželku. |
2 | Ve velké pánvi rozehřejeme 30 g másla, vhodíme do něho hřebíčky a smažíme na něm 15 minut jako kniha rozevřené pstruhy. V polovině smažení je opatrně obratíme a osolíme. Nakonec je přemístíme na servírovací mísu a udržujeme teplé. |
3 | Přidáme do pánve zbývající máslo, rozehřejeme ho, vyhodíme hřebíčky, máslo se šťávou za občasného zamíchání několik minut povaříme, nakonec zaprášíme moukou. Takto získanou omáčkou přelijeme pstruhy a ihned je podáváme na stůl. |