Jednoduchý recept

Parmice na víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 23876

Ingredience

25 ml Citronová šťáva
80 g Máslo čerstvé
40 ml Olej olivový
800 g Parmice
2 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel kudrnka
1 kávová lžička Sůl
100 ml Víno bílé
100 ml Vývar rybí
60 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 437 kcal
Kilojoule 1 827kJ
1% Sacharidy 4 g
35% Tuky 26 g
20% Sodík 408 mg
71% Bílkoviny 40 g

Parmice na víně postup přípravy receptu:

1

Parmice zbavíme šupin, na hřbetě nařízneme od hlavy až k ocasu, osolíme, opepříme, potřeme olejem a ugrilujeme z obou stran.

2

Na pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme nadrobno pokrájenou šalotku a půl minuty orestujeme. Podlijeme vínem, vývarem, osolíme, opeříme a vmícháme ještě lžíci másla. Povaříme 10 minut.

3

Parmice upravíme na talíře, přelijeme vinnou omáčkou, pokapeme citronovou šťávou a zasypeme posekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept