Parmice na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Parmice na víně
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 23876 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
25 ml | Citronová šťáva |
80 g | Máslo čerstvé |
40 ml | Olej olivový |
800 g | Parmice |
2 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel kudrnka |
60 g | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
100 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 122,0mg |
Draslík | 826,9mg |
Vláknina | 294,5mg |
Vitamín A | 426,8mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,8mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Parmice, Šalotka, Sůl, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Parmice na víně postup přípravy receptu:
1 | Parmice zbavíme šupin, na hřbetě nařízneme od hlavy až k ocasu, osolíme, opepříme, potřeme olejem a ugrilujeme z obou stran. |
2 | Na pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme nadrobno pokrájenou šalotku a půl minuty orestujeme. Podlijeme vínem, vývarem, osolíme, opeříme a vmícháme ještě lžíci másla. Povaříme 10 minut. |
3 | Parmice upravíme na talíře, přelijeme vinnou omáčkou, pokapeme citronovou šťávou a zasypeme posekanou petrželkou. |