Ostré hovězí maso - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ostré hovězí maso
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 23877 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Badyán |
2 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Chilli omáčka |
5 ks | Cibulka jarní |
350 g | Hovězí svíčková |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 polévková lžíce | Sherry brandy |
2 kávová lžička | Solamyl |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 36,8mg |
Draslík | 379,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli omáčka, Cibulka jarní, Hovězí svíčková, Olej rostlinný, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Omáčka sójová, Sherry brandy, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ostré hovězí maso postup přípravy receptu:
1 | V misce smícháme prolisovaný česnek, mletý badyán a lžíci tmavé sójové omáčky. |
2 | Směsí přelijeme nudličky omytého masa a obrátíme je. Mísu přikryjeme fólií a necháme asi 1 hodinu v chladničce. |
3 | Ve woku na rozehřátém oleji opékáme podélně rozkrojené jarní cibulky 1-2 minuty. Opečené vyjmeme na papírovou utěrku. |
4 | Do woku vložíme maso i s marinádou a opékáme asi 4 minuty. Přidáme opečené cibulky, zbylou sójovou omáčku, sherry, chilli omáčku a 2/3 vody. |
5 | Ve zbylé vodě rozmícháme solamyl a vmícháme do směsi ve woku. Za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. |
6 | Pokrm upravíme na talíře a můžeme ozdobit čerstvou jarní cibulkou. |
Poznámka
Pokrm můžeme připravit i z hovězí roštěné. Vhodnou přílohou je vařená rýže.