Parmice po provensálsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Parmice po provensálsku
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 23880 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Omáčka | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
60 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel kudrnka |
5 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Parmice po provensálsku | |
50 g | Máslo čerstvé |
1200 g | Parmice |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 100,0mg |
Draslík | 889,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 801,5mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,6mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Rajčata, Sůl, Parmice, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Parmice po provensálsku postup přípravy receptu:
1 | Parmice očistíme a naporcujeme na větší kusy. Rybu osolíme, opepříme a usmažíme na pánvi s rozehřátým máslem. |
2 | Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a nakrájíme nahrubo. Vložíme do hrnce, přilijeme olivový olej, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a posekanou petrželku. Přivedeme k varu a vaříme 20 minut. |
3 | Porce parmice rozdělíme na talíře a přelijeme horkou omáčkou. |