Parmice s lanýži - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Parmice s lanýži
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 23881 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Příloha | |
---|---|
120 ml | Hovězí vývar základní |
150 g | Lanýž |
60 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Parmice s lanýži | |
2 stroužek | Česnek |
50 ml | Olej olivový |
300 g | Parmice |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 54,8mg |
Draslík | 419,1mg |
Vláknina | 974,3mg |
Vitamín A | 92,5mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Sůl, Česnek, Parmice, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lanýž, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Parmice s lanýži postup přípravy receptu:
1 | Parmice očistíme, nařízneme na hřbetu od hlavy až k ocasu, osolíme, opepříme, potřeme olejem a ugrilujeme z obou stran. |
2 | Lanýže očistíme a nakrájíme na plátky. V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme plátky lanýžů, osolíme, opepříme, orestujeme půl minuty, podlijeme troškou vývaru, podusíme 2 minuty a odstavíme. |
3 | Talíře potřeme prolisovaným česnekem, vyskládáme na ně porce ryby, poklademe plátky lanýžů a polijeme troškou šťávy od lanýžů. |