Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 23885

Ingredience

0,5 ks Citrony
60 g Lilek
400 g Mořský jazyk
70 g Máslo čerstvé
30 ml Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel kudrnka
4 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
100 ml Voda pitná
150 ml Víno bílé
50 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 694 kcal
Kilojoule 2 904kJ
5% Sacharidy 18 g
63% Tuky 47 g
29% Sodík 571 mg
73% Bílkoviny 41 g

Mořský jazyk na víně postup přípravy receptu:

1

Rybu pečlivě očistíme, odřízneme černou kůži, vyvrhneme, omyjeme, osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem.

2

Pekáček vymažeme máslem, na dno nasypeme pokrájenou šalotku a posekanou petrželku. Na to položíme rybu, na kterou vymačkáme šťávu z půlky citronu. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a pokrájíme nahrubo. Lilek očistíme a nakrájíme na kolečka. Rajčaty s lilkem obložíme rybu, podlijeme vínem a vodou, dáme do předehřáté trouby a pečeme 15 minut.

3

Rybu vyndáme na oválný talíř, do šťávy v pekáčku zamícháme 2 lžíce másla a touto šťávou rybu přelijeme.

Poznámka

Na podlití můžeme použít i červené víno.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept