Mořský jazyk na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský jazyk na víně
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 23885 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Citrony |
60 g | Lilek |
70 g | Máslo čerstvé |
400 g | Mořský jazyk |
30 ml | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel kudrnka |
4 ks | Rajčata |
50 g | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Víno bílé |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 138,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,3mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 40,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Lilek, Rajčata, Šalotka, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mořský jazyk, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořský jazyk na víně postup přípravy receptu:
1 | Rybu pečlivě očistíme, odřízneme černou kůži, vyvrhneme, omyjeme, osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. |
2 | Pekáček vymažeme máslem, na dno nasypeme pokrájenou šalotku a posekanou petrželku. Na to položíme rybu, na kterou vymačkáme šťávu z půlky citronu. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a pokrájíme nahrubo. Lilek očistíme a nakrájíme na kolečka. Rajčaty s lilkem obložíme rybu, podlijeme vínem a vodou, dáme do předehřáté trouby a pečeme 15 minut. |
3 | Rybu vyndáme na oválný talíř, do šťávy v pekáčku zamícháme 2 lžíce másla a touto šťávou rybu přelijeme. |
Poznámka
Na podlití můžeme použít i červené víno.