Recept

Krémová polévka z telecího masa

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 2389

Ingredience

0,5 ks Cibule
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
10 g Petržel - nať
0,1 l Smetana 12% (konzumní)
250 g Telecí plec
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1,3 l Voda pitná
100 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 301 kcal
Kilojoule 1 258kJ
3% Sacharidy 12 g
27% Tuky 20 g
4% Sodík 79 mg
31% Bílkoviny 17 g

Krémová polévka z telecího masa postup přípravy receptu:

1

Telecí maso a nahrubo nakrájenou kořenovou zeleninu vaříme v osolené vodě doměkka. Když je maso měkké, polévku procedíme a maso umeleme.

2

Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme ji na másle. Přidáme nasekanou petrželovou nať, mouku a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji polévkou a 20 minut vaříme. Potom přidáme mleté maso a necháme ještě přejít varem.

3

Polévku odstavíme z ohně a zahustíme žloutky a smetanou.

4

Hotovou polévku posypeme sekanou petrželovou natí a můžeme do ní zavařit knedlíčky ze strouhanky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept