Jehněčí zapékané s lilkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí zapékané s lilkem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 23890 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
230 g | Jehněčí maso mleté |
4 ks | Lilek |
130 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 164,7mg |
Draslík | 847,4mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 210,4mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Jehněčí maso mleté, Lilek, Skořice mletá, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí zapékané s lilkem postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté lilky podélně rozpůlíme, vykrojíme lilkovou dužninu a nakrájíme nadrobno. |
2 | Mleté jehněčí maso smícháme s lilkovou dužninou. Cibuli a česnek nasekáme najemno a přimícháme ke směsi. Hmotu ochutíme skořicí, solí, pepřem a sekanou petrželovou natí a nakonec vmícháme vejce. |
3 | Připravenou směsí plníme vydlabané lilky. |
4 | Troubu si předehřejeme na 200°C, plněné lilky překryjeme alobalem a dáme péct na rozehřátý olej v zapékací misce. Po 30 minutách zapékání odstraníme alobal a pečeme ještě asi 15 minut, dokud náplň nezhnědne. |