Recept

Jehněčí zapékané s lilkem

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 23890
Kategorie: Maso

Ingredience

3 stroužek Česnek
2 ks Cibule
230 g Jehněčí maso mleté
4 ks Lilek
130 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 577 kcal
Kilojoule 2 413kJ
6% Sacharidy 21 g
71% Tuky 54 g
14% Sodík 277 mg
30% Bílkoviny 17 g

Jehněčí zapékané s lilkem postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté lilky podélně rozpůlíme, vykrojíme lilkovou dužninu a nakrájíme nadrobno.

2

Mleté jehněčí maso smícháme s lilkovou dužninou. Cibuli a česnek nasekáme najemno a přimícháme ke směsi. Hmotu ochutíme skořicí, solí, pepřem a sekanou petrželovou natí a nakonec vmícháme vejce.

3

Připravenou směsí plníme vydlabané lilky.

4

Troubu si předehřejeme na 200°C, plněné lilky překryjeme alobalem a dáme péct na rozehřátý olej v zapékací misce. Po 30 minutách zapékání odstraníme alobal a pečeme ještě asi 15 minut, dokud náplň nezhnědne.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept