Recept

Obalované pórkové kuličky

  • Španělsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 23892
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

20 g Máslo čerstvé
150 ml Mléko polotučné
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej olivový
8 polévková lžíce Olej slunečnicový
500 g Pórek
8 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
150 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 387 kcal
Kilojoule 1 617kJ
9% Sacharidy 33 g
29% Tuky 22 g
24% Sodík 483 mg
13% Bílkoviny 7 g

Obalované pórkové kuličky postup přípravy receptu:

1

Očištěný a omytý pórek nakrájíme na kolečka, osolíme a smažíme na rozehřátém oleji 5-7 minut. Poté přilijeme drůbeží vývar a dusíme na mírném ohni ještě asi 15 minut.

2

V jiné nádobě rozehřejeme máslo a za častého míchání na něm osmahneme mouku. Přilijeme mléko a necháme 10 minut zvolna vařit. Potom vmícháme pórek, odstavíme a necháme chladnout.

3

Po vychladnutí hmotu ještě dobře promícháme a tvarujeme z ní kuličky o průměru asi 3 cm. Pórkové kuličky obalujeme nejprve v rozšlehaném vejci a pak ve strouhance.

4

Kuličky smažíme dozlatova na rozehřátém olivovém oleji. Postupně obracíme, dokud nezezlátnou ze všech stran.

Poznámka

Vegetariáni mohou drůbeží vývar nahradit zeleninovým.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept