Obalované pórkové kuličky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Obalované pórkové kuličky
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 23892 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
20 g | Máslo čerstvé |
150 ml | Mléko polotučné |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
8 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
500 g | Pórek |
8 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
150 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 71,1mg |
Draslík | 265,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,0mg |
Vitamín E | 6,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pórek, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Obalované pórkové kuličky postup přípravy receptu:
1 | Očištěný a omytý pórek nakrájíme na kolečka, osolíme a smažíme na rozehřátém oleji 5-7 minut. Poté přilijeme drůbeží vývar a dusíme na mírném ohni ještě asi 15 minut. |
2 | V jiné nádobě rozehřejeme máslo a za častého míchání na něm osmahneme mouku. Přilijeme mléko a necháme 10 minut zvolna vařit. Potom vmícháme pórek, odstavíme a necháme chladnout. |
3 | Po vychladnutí hmotu ještě dobře promícháme a tvarujeme z ní kuličky o průměru asi 3 cm. Pórkové kuličky obalujeme nejprve v rozšlehaném vejci a pak ve strouhance. |
4 | Kuličky smažíme dozlatova na rozehřátém olivovém oleji. Postupně obracíme, dokud nezezlátnou ze všech stran. |
Poznámka
Vegetariáni mohou drůbeží vývar nahradit zeleninovým.