Těstovinový salát se sušenými rajčaty a čerstvou okurkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinový salát se sušenými rajčaty a čerstvou okurkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 23896 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
4 ks | Bazalka |
4 ks | Cibulka jarní |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
0,5 ks | Okurka salátová |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
600 g | Rajčata sušená sterilovaná |
50 g | Roketa |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
220 g | Těstoviny Farfalle |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 80g |
---|---|
Cholesterol | 4,1mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 159,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibulka jarní, Cukr krupice, Ocet vinný, Okurka salátová, Rajčata sušená sterilovaná, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Olej olivový, Pepř černý mletý, Roketa, Těstoviny Farfalle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstovinový salát se sušenými rajčaty a čerstvou okurkou postup přípravy receptu:
1 | Ve větším hrnci v osolené vodě vaříme těstoviny na zkus a poté scedíme. |
2 | V mezičase připravíme zálivku. Smícháme Olivový olej s cukrem, octem, rozšlehanou hořčicí, posekanými čtyřmi lístky bazalky, půl lžičkou soli a špetkou pepře. |
3 | Scezené těstoviny vsypeme do mísy, vmícháme zálivku a přidáme pokrájená rajčata bez nálevu, natrhanou roketu, nakrájenou jarní cibulku a okurku, z které jsme vykrojili semena a nakrájeli na kostičky. Salát osolíme, opepříme a zasypeme strouhaným parmazánem. Salát podáváme teplý. |