Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 80 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 23897
Kategorie: Maso

Ingredience

900 g Brambory vařené
25 ml Citronová šťáva
200 g Máslo čerstvé
500 ml Mléko polotučné
1000 g Mořský jazyk
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 ml Omáčka tatarská
2 špetka Pepř černý mletý
80 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 840 kcal
Kilojoule 3 516kJ
14% Sacharidy 49 g
70% Tuky 52 g
38% Sodík 757 mg
77% Bílkoviny 43 g

Mořský jazyk Colbert postup přípravy receptu:

1

Rybu dobře očistíme, odřízneme černou kůži a nařízneme rybu na hřbetu od hlavy až k ocasu. Rybu naporcujeme a na hodinu namočíme do mléka.

2

Porce ryby vyjmeme z mléka, do dutin vložíme kousky másla, osolíme, opepříme, obalíme v mouce, namočíme v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance.

3

Na pánvi rozehřejeme 3 lžíce másla a kousky ryby usmažíme dozlatova. Na talířích porce ryby pokapeme citronovou šťávou. Takto upravená ryba je velmi šťavnatá.

4

Rybu podáváme s vařeným bramborem a tatarskou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept