Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 23899

Ingredience

2 ks Bobkový list
60 g Cibule
10 g Cukr krupice
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
250 ml Ocet vinný
1200 g Okoun říční
100 ml Olej arašídový (podzemnicový)
40 ml Olej olivový
2 g Oregano čerstvé
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
2 ks Česnek
10 g Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 493 kcal
Kilojoule 2 061kJ
5% Sacharidy 19 g
24% Tuky 18 g
24% Sodík 488 mg
106% Bílkoviny 59 g

Okoni v marinámě postup přípravy receptu:

1

Lístky šalvěje očistíme a nasekáme. Oloupeme cibuli a pokrájíme ji na tenká kolečka. Oloupeme stroužky česneku a nasekáme je. Vykucháme ryby, promyjeme je, osušíme a obalíme v mouce. V pánvi rozehřejte dostatečné množství arašídového oleje, stejnoměrně na něm osmažte ryby dozlatova, vyjmeme je děrovanou kuchyňskou lopatkou a dáme okapat na savý kuchyňský papír.

2

V jiné pánvi osmažíme na olivovém oleji cibuli, přidáme stroužky česneku, lístky šalvěje, cukr a špetku soli. Promícháme vše, zalijeme vinným octem a uvedeme ho do varu. Stáhneme plamen, 10 minut vše povaříme, plamen zhasneme a necháme obsah pánve vychladnout. Do hlubší servírovací mísy narovnáme ryby, zalijeme je marinádou, přisypeme oregano a bobkové listy, mísu zakryjeme a před podáváním necháme stát na chladném místě 48 hodin.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept