Okoni v marinámě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okoni v marinámě
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 23899 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 ks | Česnek |
60 g | Cibule |
10 g | Cukr krupice |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 ml | Ocet vinný |
1200 g | Okoun říční |
100 ml | Olej arašídový (podzemnicový) |
40 ml | Olej olivový |
2 g | Oregano čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
10 g | Šalvěj čerstvá |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 78,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Cukr krupice, Ocet vinný, Olej arašídový (podzemnicový), Šalvěj čerstvá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Okoun říční, Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okoni v marinámě postup přípravy receptu:
1 | Lístky šalvěje očistíme a nasekáme. Oloupeme cibuli a pokrájíme ji na tenká kolečka. Oloupeme stroužky česneku a nasekáme je. Vykucháme ryby, promyjeme je, osušíme a obalíme v mouce. V pánvi rozehřejte dostatečné množství arašídového oleje, stejnoměrně na něm osmažte ryby dozlatova, vyjmeme je děrovanou kuchyňskou lopatkou a dáme okapat na savý kuchyňský papír. |
2 | V jiné pánvi osmažíme na olivovém oleji cibuli, přidáme stroužky česneku, lístky šalvěje, cukr a špetku soli. Promícháme vše, zalijeme vinným octem a uvedeme ho do varu. Stáhneme plamen, 10 minut vše povaříme, plamen zhasneme a necháme obsah pánve vychladnout. Do hlubší servírovací mísy narovnáme ryby, zalijeme je marinádou, přisypeme oregano a bobkové listy, mísu zakryjeme a před podáváním necháme stát na chladném místě 48 hodin. |