Jednoduchý recept

Horský hovězí závitek

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 239
Kategorie: Maso

Ingredience

230 g Anglická slanina
0,5 g Bobkový list
150 g Cibule
100 g Citrony
750 g Hovězí maso zadní
1 l Hovězí vývar základní
50 g Máslo čerstvé
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Pepř černý celý
20 g Petržel - nať
200 g Rajčata
10 g Sardelová pasta
30 g Sůl
150 g Šunka dušená
150 g Tuk
0,5 g Tymián sušený
200 g Vejce slepičí
100 ml Víno červené
200 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 481 kcal
Kilojoule 2 014kJ
3% Sacharidy 10 g
49% Tuky 36 g
86% Sodík 2 g
49% Bílkoviny 28 g

Horský hovězí závitek postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso opláchneme, nakrájíme na plátky, naklepeme do šířky a osolíme.

2

Změklé máslo promícháme se sardelovou pastou a tímto sardelovým máslem potřeme střed rozklepaných plátků.

3

Anglickou slaninu nakrájíme na plátky. Položíme je po delších okrajích hovězího plátku, aby slanina přečnívala přes okraje. Do středu ještě položíme plátek šunky, dvě čtvrtky vařeného vejce, posypeme je sekanou petrželkou a plátek zavineme. Slanina vytvoří bílý okraj. Závitek upevníme párátkem nebo převážeme nití.

4

Závitky opečeme v horkém tuku ze všech stran. Vyjmeme je a do výpeku vložíme očištěnou, omytou a na plátky nakrájenou zeleninu, částečně ji osmahneme, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a vše osmahneme dorůžova.

5

Do tohoto základu vložíme omytá, na čtvrtky nakrájená rajčata, bobkový list, tymián a celý pepř, přisolíme, vložíme závitky a dusíme doměkka za občasného podlévání vlažným vývarem.

6

Měkké závitky zbavíme nití nebo párátek a dáme do čisté nádoby.

7

Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažným vývarem a rozšleháme.

8

Nakonec do omáčky přilijeme víno, citronovou šťávu, osolíme a omáčku přecedíme přes jemný cedník na závitky. Ještě krátce podusíme.

Poznámka

Vejce slepičí: (5ks)

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept