Polévka z artyčoků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z artyčoků
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 2390 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
8 ks | Artyčoky |
0,5 ks | Cibule |
1 l | Hovězí vývar základní |
20 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
0,1 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 214g |
---|---|
Cholesterol | 121,8mg |
Draslík | 8g |
Vláknina | 217g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 235,9mg |
Vitamín E | 4,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 47,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Cibule, Hovězí vývar základní, Slanina vepřová, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z artyčoků postup přípravy receptu:
1 | Slaninu a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, zpěníme na másle a přidáme očištěné, syrové nebo naložené artyčoky. Zaprášíme moukou a vše na mírném ohni osmahneme. Zalijeme polévkou a zvolna vaříme doměkka. |
2 | Polévku prolisujeme nebo rozmixujeme, necháme ještě přejít varem, osolíme, opepříme a odstavíme z ohně. |
3 | Nakonec polévku zahustíme smetanou rozkvedlanou se žloutkem. |