Jednoduchý recept

Mořský jazyk vařený

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 23900
Kategorie: Maso

Ingredience

40 g Cibule
5 g Jíška instantní
60 g Máslo čerstvé
400 g Mořský jazyk
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel kudrnka
2 ks Rajčata
600 g Rýže dušená
1 špetka Sůl
150 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 397 kcal
Kilojoule 1 660kJ
10% Sacharidy 36 g
19% Tuky 14 g
8% Sodík 152 mg
40% Bílkoviny 23 g

Mořský jazyk vařený postup přípravy receptu:

1

Vybereme menší rybu o váze kolem 400 g. Očistíme, zbavíme ji černé kůže a rozčtvrtíme.

2

V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, krátce orestujeme. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a pokrájíme nahrubo. K cibuli přisypeme rajčata, posekanou petrželku, sůl a pepř. Podlijeme vínem, přidáme porce ryby a vaříme 12 minut. Rybu vyjmeme a upravíme na vyhřáté talíře. Do šťávy v hrnci vmícháme lžíci másla a jíšku, povaříme 2 minuty a omáčkou přelijeme porce ryb na talířích. Podáváme s dušenou rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept