Recept

Čokoládový koláč s rumem a smetanou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 23902

Ingredience

2 kávová lžička Cukr moučkový
2 kávová lžička Kakao - prášek
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
90 g Máslo čerstvé
5 ml Rum
250 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Tuk
1 ks Vaječný žloutek slepičí
150 ml Voda pitná
300 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 586 kcal
Kilojoule 2 450kJ
15% Sacharidy 53 g
51% Tuky 38 g
3% Sodík 59 mg
13% Bílkoviny 8 g

Čokoládový koláč s rumem a smetanou postup přípravy receptu:

1

Formu na koláč vymažeme tukem. Smícháme mouku, kakao, cukr, sůl, 50 g másla a zpracujeme je. Pak přidáme žloutek, trochu ledové vody a vypracujeme těsto. Vyválíme z něj placku, dáme ji do formy, pokryjeme pečícím papírem a zatížíme. Tak formu umístíme na třicet minut do ledničky.

2

Pak koláč pečeme v předehřáté troubě asi patnáct minut, odstraníme zátěž a pečící papír a pokračujeme ještě pět minut.

3

Čokoládu nakrájíme na kousky, smícháme se zbytkem másla a prohřátou smetanou. Směs promícháme spolu s rumem. Až se čokoláda rozehřeje, nalijeme směs na korpus a necháme ho tři hodiny v chladu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept