Jednoduchý recept

Mořský jazyk se špenátem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 23903

Ingredience

200 ml Bešamel
900 g Mořský jazyk
80 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
80 g Sýr Ementál (Primátor)
1 kávová lžička Sůl
100 ml Voda pitná
100 ml Víno bílé
500 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 368 kcal
Kilojoule 1 540kJ
2% Sacharidy 7 g
27% Tuky 21 g
22% Sodík 436 mg
64% Bílkoviny 36 g

Mořský jazyk se špenátem postup přípravy receptu:

1

Z mořského jazyka použijeme filety bez kůže a kostí. Filety osolíme, opepříme a usmažíme na pánvi s rozehřátým máslem. Podlijeme vínem a vodou, podusíme ještě minutu a odstavíme.

2

Špenátové listy posekáme nahrubo, povaříme je ve slané vodě 2 minuty a následně je podusíme na lžíci másla ještě minutu.

3

Do pekáčku vložíme špenátové listy i s máslem, ve kterém se dusily, na ně položíme rybí filety, zalijeme bešamelem, který jsme rozmíchali s vinnou šťávou z filetů, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct. Pečeme v předehřáté troubě 15 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept