Zapékaný mořský jazyk - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaný mořský jazyk
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 23904 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 ml | Bešamel |
900 g | Brambory vařené |
1 stroužek | Česnek |
25 ml | Citronová šťáva |
40 g | Máslo čerstvé |
900 g | Mořský jazyk |
150 ml | Omáčka rajčatová |
2 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
40 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 81,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Brambory vařené, Česnek, Citronová šťáva, Omáčka rajčatová, Strouhanka, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mořský jazyk, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékaný mořský jazyk postup přípravy receptu:
1 | Z ryby použijeme filety bez kostí a kůže. Filety osolíme, opepříme a potřeme česnekem. |
2 | Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj filety, pokapeme vínem, kolem ryby poklademe plátky žampionů, zalijeme rajčatovou omáčkou smíchanou s bešamelem, posypeme strouhankou a dáme zapéct. Pečeme v předehřáté troubě 20 minut. |
3 | Na talířích porce pokapeme citronovou šťávou a posypeme posekanou petrželkou. Podáváme s vařeným bramborem. |