Mořský jazyk na grilu s tatarskou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský jazyk na grilu s tatarskou omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 23907 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Chléb pšeničný (bílý) |
1 ks | Citrony |
900 g | Mořský jazyk |
50 ml | Olej olivový |
50 ml | Omáčka rybí |
300 ml | Omáčka tatarská |
2 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 107,0mg |
Draslík | 704,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb pšeničný (bílý), Citrony, Omáčka rybí, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mořský jazyk, Olej olivový, Omáčka tatarská, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořský jazyk na grilu s tatarskou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Rybu očistíme, odřízneme černou kůži, bílou oškrábeme. Podél páteře rybu nařízneme od hlavy až k ocasu. Osolíme a opepříme i zevnitř, potřeme olivovým olejem a položíme na rozpálený gril. Grilujeme z obou stran a přitom rybu potíráme olejem. Kousky bílého chleba opečeme na grilu společně s rybou. |
2 | Rybu dáme na oválný talíř, posypeme posekanou petrželkou, ozdobíme plátky citronu a podáváme s tatarskou omáčkou, do které můžeme přimíchat trochu rybí pikantní omáčky. Omáčku nalijeme do omáčníku. Opečený chléb servírujeme v košíku na pečivo. |