Řízky ze sardinek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řízky ze sardinek
Řízky ze sardinek
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23908 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Citrony |
50 g | Fenykl čerstvý |
100 ml | Olej olivový |
600 g | Sardinka obecná |
80 g | Strouhanka |
5 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 127,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Fenykl čerstvý, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Sardinka obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řízky ze sardinek postup přípravy receptu:
1 | Ze sardinek oškrábeme šupiny, utrhneme hlavu, vykucháme, omyjeme, osušíme, rozevřeme na plocho a vykostíme. Polovinu posypeme natrhanou fenyklovou natí a dlaní ruky na každou přitiskneme další sardinku, aby obě držely pohromadě. |
2 | Do hlubokého talíře vyklopíme vejce a rozšleháme se špetkou soli, spojené sardinky obalíme v rozšlehaném vejci a strouhance. V pánvi rozehřejeme dostatečné množství oleje a sardinky po obou stranách osmažíme. Vyjmeme je a položíme na savý kuchyňský papír, aby z nich okapal olej. Osolíme a horké podáváme společně s kolečky citronu. |