Treska na celeru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska na celeru
Treska na celeru
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 23909 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
200 g | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
30 g | Hrozinky |
80 g | Olej olivový |
50 g | Olivy zelené |
20 g | Oříšky piniové |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
600 g | Treska aljašská |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 55,5mg |
Draslík | 878,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 267,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,0mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Hrozinky, Oříšky piniové, Sůl, Treska aljašská, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy zelené, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska na celeru postup přípravy receptu:
1 | Hrozinky necháme bobtnat 15 minut ve vlažné vodě. Očistíme žebra celeru a pokrájíme na tyčinky. Oloupeme cibuli a pokrájíme. |
2 | V pekáči vaříme 8 minut olej s 2 dl vody a pokrájeným celerem a cibulí, tekutinu osolíme a opepříme. Přidáme osolené rybí plátky, vypeckované olivy, piniová semínka, scezené a pokrájené hrozinky a celerovou nať. |
3 | Zakryjeme pekáč hliníkovou fólií, dáme do předehřáté trouby na 180 °C a necháme 15-20 minut rybí plátky podusit. Po vytažení z trouby přemístíme na servírovací mísu, přelijeme omáčkou a hotový pokrm podáváme na stůl. |