Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Polévka hrachová 5 1
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 2391

Ingredience

0,5 ks Bobkový list
0,3 ks Celer bulvový
1 l Hovězí vývar základní
200 g Hrách loupaný
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 ks Mrkev kořen
20 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
0,5 ks Petržel kořen
150 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
1 špetka Tymián sušený

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 453 kcal
Kilojoule 1 897kJ
11% Sacharidy 40 g
87% Tuky 65 g
53% Sodík 1 g
41% Bílkoviny 23 g

Polévka hrachová postup přípravy receptu:

1

Hrách přes noc namočíme do 1 1/2l vody. Druhý den přidáme zeleninu, bobkový list a tymián a vaříme doměkka.

2

Na tuku osmahneme slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme jemně nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a vše osmažíme. Zalijeme polévkou, promícháme a ještě 12-15 minut necháme povařit.

3

Polévku prolisujeme přes síto, osolíme, okořeníme a přidáme čerstvé máslo.

4

Nakonec polévku posypeme sekanou petrželovou natí a navrch dáme opečenou a na kostičky nakrájenou slaninu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept