Plátky z kambaly s chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plátky z kambaly s chřestem
Plátky z kambaly s chřestem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 23912 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Chřest bílý |
600 g | Kambala |
120 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 72,0mg |
Draslík | 408,8mg |
Vláknina | 673,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Kambala, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plátky z kambaly s chřestem postup přípravy receptu:
1 | Chřest omyjeme a nakrájíme. Hlavičky necháme vcelku a vaříme odděleně od stonků. Hlavičky v páře, na dvouch lžicích oleje a trochou soli, stonky 10 minut v dostatečném množství mírně osolené vody. Stonky scedíme a rozmixujte se 4 lžícemi oleje a trochou soli. |
2 | Vytřeme olejem pekáč, vložíme plátky osolených a opepřených ryb, zalijeme bílým vínem. Pekáč přikryjeme hliníkovou fólií a necháme asi 10 minut v předehřáté troubě na 180°C. Plátky rybího masa přemístíme na servírovací mísu, přidáme chřestovou kaši, ozdobíme hlavičkami chřestu a hotový horký pokrm podáváme. |