Šalotky v octové marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šalotky v octové marinádě
Šalotky v octové marinádě
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 23914 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička sušená |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
0,5 kávová lžička | Nové koření celé |
6 polévková lžíce | Ocet Sherry |
8 polévková lžíce | Olej olivový |
2 g | Oregano čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
600 g | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 647,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička sušená, Cukr krupice, Nové koření celé, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet Sherry, Olej olivový, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šalotky v octové marinádě postup přípravy receptu:
1 | Oloupané a omyté šalotky vložíme do pánve s rozehřátým olejem a smažíme dozlatova. Když jsou šalotky opečené ze všech stran, přidáme k nim rozemnutou sušenou chilli papričku, kterou jsme zbavili semínek. Přilijeme sherry ocet. |
2 | Šalotky osolíme, opepříme a doplníme kuličkami nového koření. Snítky oregana opláchneme, nasekáme na větší kousky a přidáme k pokrmu. Podle chuti osladíme. |
3 | Šalotky v marinádě dusíme na mírném ohni 25 minut. Necháme vychladnout a uležet alespoň 1 den. |
Skvělý tip