Čokoládovo-citronový dort - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládovo-citronový dort
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 23915 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
200 g | Cukr krupice |
50 g | Cukr třtinový |
25 g | Kakao - prášek |
25 g | Mandle |
80 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 180,9mg |
Draslík | 123,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 188,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Cukr třtinový, Kakao - prášek, Mandle, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čokoládovo-citronový dort postup přípravy receptu:
1 | Smícháme mouku, kakao, máslo, umleté mandle, cukr krupici a jedno vejce. Zpracujeme těsto, dáme ho do vymazané formy na dort, přikryjeme a uložíme na půl hodiny do ledničky. |
2 | Těsto pak propícháme vidličkou, přikryjeme pečícím papírem a zatížíme. |
3 | Korpus pečeme patnáct minut a deset bez zátěže a papíru. |
4 | Smícháme jeden žloutek, třtinový cukr, čtyři vejce a směs ušleháme, vložíme kůru i šťávu, důkladně promícháme a náplň nalijeme na dort a pečeme padesát minut. |
5 | Dort podáváme vychladlý a pokrytý ušlehanou smetanou. |