Plátky z okouna na mandlích - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plátky z okouna na mandlích
Plátky z okouna na mandlích
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 23916 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Citrony |
40 g | Mandle plátky |
60 g | Máslo čerstvé |
150 ml | Mléko plnotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
800 g | Okoun říční |
120 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
60 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 21,8mg |
Draslík | 210,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 66,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 250,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle plátky, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Okoun říční, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plátky z okouna na mandlích postup přípravy receptu:
1 | Oškrábeme rybám šupiny, vykucháme, nařežeme z nich plátky, vyjmeme páteř, vykostíme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Mandle nasypeme na plech a opražíme v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova. Mandle pokrájíme na tenké vločky. Omyjeme citrony, oloupeme, odstraníme bílou dužinu a pokrájíme na kolečka. Omyjeme, osušíme a nasekáme petrželku. |
2 | Rybí plátky zalijeme mlékem a necháme 10-15 minut marinovat. Scedíme, lehce obalíme v mouce, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme rybí plátky kůží navrch dozlatova. Stáhneme plamen a smažíme ještě 3 minuty. Otočíme a osmažíme dozlatova i po druhé straně. Stáhneme plamen ještě víc a smažíme další 3 minuty. |
3 | Přemístíme takto osmažené rybí plátky na servírovací mísu, omastíme zbývajícím máslem, které jsme nechali v pánvičce rozehřát, posypeme mandlemi a nasekanou petrželkou. Navrch poklademe kolečka citronu a hotový pokrm podáváme. |