Jednoduchý recept

Mořský jazyk na červeném víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 23927

Ingredience

1 ks Bobkový list
50 g Cibule
5 g Jíška instantní
1000 g Mořský jazyk
80 g Máslo čerstvé
4 ks Pepř černý celý
2 špetka Pepř černý mletý
15 g Petržel kudrnka
1 kávová lžička Sůl
500 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 597 kcal
Kilojoule 2 497kJ
9% Sacharidy 31 g
28% Tuky 21 g
21% Sodík 422 mg
93% Bílkoviny 52 g

Mořský jazyk na červeném víně postup přípravy receptu:

1

Rybu dobře očistíme, černou kůži odřízneme a bílou kůži oškrábeme. Podél hřbetu rybu nařízneme, osolíme a opepříme i zevnitř.

2

Pekáček vymažeme máslem a vložíme do něj rybu. Přisypeme cibuli pokrájenou na kolečka, posekanou petrželku, pár kuliček celého pepře a bobkový list.

3

Podlijeme vínem a dáme zapéct. Pečeme v předehřáté troubě 12 až 15 minut.

4

Rybu vyjmeme na oválný talíř, šťávu přecedíme přes sítko, zahustíme jíškou a vmícháme velkou lžíci čerstvého másla.

5

Omáčkou rybu přelijeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept