Polévka zelná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka zelná
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 2393 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
3 ks | Brambory vařené |
0,5 ks | Cibule |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
150 g | Vepřové maso libové |
1 l | Vývar z hovězích kostí |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 51,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 949,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Sádlo škvařené, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vepřové maso libové, Vývar z hovězích kostí , Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka zelná postup přípravy receptu:
1 | Zelí nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. |
2 | Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme ji na sádle. Přidáme vepřové maso nakrájené na kostičky, osmahneme, zaprášíme moukou a necháme dozlatova vysmahnout. |
3 | Vařené brambory prolisujeme, zamícháme je do vývaru a nalijeme na maso. |
4 | Nakonec přidáme uvařené a okapané zelí, osolíme, opepříme a krátce povaříme. |
5 | Zelnou polévku podáváme s opečenými plátky žemle. |