Rajčata plněná žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčata plněná žampiony
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 23931 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
4 kávová lžička | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
400 ml | Vývar zeleninový |
280 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 3,8mg |
Draslík | 606,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,2mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčata plněná žampiony postup přípravy receptu:
1 | Z rajčat seřízneme část se stopkou a odložíme. Ze zbývající části opatrně vybereme lžičkou semínka s dužninou, nakrájíme je, dáme do misky a smícháme se lžičkou bazalky. |
2 | Vydlabaná rajčata obrátíme a necháme z nich vytéct šťávu. |
3 | Na pánvi rozehřejeme 3 lžičky olivového oleje, přidáme cibuli, česnek, žampiony, petrželku a zbytek bazalky, opepříme, přikryjeme pokličkou a zahříváme na mírném ohni 2 minuty. |
4 | Potom pokličku odstraníme a opékáme ještě 10 minut. |
5 | Mezitím přivedeme v kastrolu k varu zeleninový vývar a svaříme ho asi na čtvrtinu. |
6 | Přimícháme rajčatovou dužninu a vaříme do zhoustnutí ještě asi 4 minuty. Hmotu protlačíme sítem a přidáme do žampionové směsi. Přimícháme parmezán. |
7 | Vydlabaná rajčata postavíme otvorem nahoru do zapékací misky a osolíme. Rozdělíme do nich náplň a přiklopíme je seříznutými vršky. Potřeme olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů Celia 15 minut. |
8 | Pečená rajčata zdobíme snítkami bazalky. |