Recept

Rajčata plněná žampiony

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 23931
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
4 kávová lžička Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
4 ks Rajčata
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Sýr Parmezán
400 ml Vývar zeleninový
280 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 143 kcal
Kilojoule 596kJ
5% Sacharidy 16 g
9% Tuky 7 g
29% Sodík 583 mg
12% Bílkoviny 7 g

Rajčata plněná žampiony postup přípravy receptu:

1

Z rajčat seřízneme část se stopkou a odložíme. Ze zbývající části opatrně vybereme lžičkou semínka s dužninou, nakrájíme je, dáme do misky a smícháme se lžičkou bazalky.

2

Vydlabaná rajčata obrátíme a necháme z nich vytéct šťávu.

3

Na pánvi rozehřejeme 3 lžičky olivového oleje, přidáme cibuli, česnek, žampiony, petrželku a zbytek bazalky, opepříme, přikryjeme pokličkou a zahříváme na mírném ohni 2 minuty.

4

Potom pokličku odstraníme a opékáme ještě 10 minut.

5

Mezitím přivedeme v kastrolu k varu zeleninový vývar a svaříme ho asi na čtvrtinu.

6

Přimícháme rajčatovou dužninu a vaříme do zhoustnutí ještě asi 4 minuty. Hmotu protlačíme sítem a přidáme do žampionové směsi. Přimícháme parmezán.

7

Vydlabaná rajčata postavíme otvorem nahoru do zapékací misky a osolíme. Rozdělíme do nich náplň a přiklopíme je seříznutými vršky. Potřeme olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů Celia 15 minut.

8

Pečená rajčata zdobíme snítkami bazalky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept