Mořský jazyk s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský jazyk s rajčaty
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 80 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 23932 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Máslo čerstvé |
400 ml | Mléko polotučné |
1000 g | Mořský jazyk |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 160,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,6mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mořský jazyk, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořský jazyk s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Rybu dobře očistíme, zbavíme ji černé kůže, naporcujeme a vložíme do mléka na hodinu. |
2 | Porce ryby vyndáme z mléka, osolíme, opepříme i zevnitř a obalíme v mouce. |
3 | Na pánvi rozehřejeme máslo a kousky ryby osmažíme z obou stran dozlatova. Usmaženou rybu rozdělíme na talíře. |
4 | Do zbylého másla na pánvi přidáme lžíci čerstvého másla, rozehřejeme a vložíme na něj plátky rajčat. Orestujeme minutu a položíme na porce ryby. |
5 | Zbylým máslem z pánve rybu přelijeme. |