Datlové jednohubky plněné kozím sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Datlové jednohubky plněné kozím sýrem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 23933 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
15 plátek | Anglická slanina |
1 hrst | Datle |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr kozí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 32,2mg |
Draslík | 160,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Datle, Pomeranče, Sůl, Sýr kozí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Datlové jednohubky plněné kozím sýrem postup přípravy receptu:
1 | Chemicky neošetřený pomeranč dobře omyjeme a nastrouháme část kůry. Šťávu z pomeranče vylisujeme a dáme stranou. |
2 | Kozí sýr nakrájíme na menší proužky. |
3 | Datle vypeckujeme a plníme vždy kouskem sýra a špetkou pomerančové kůry. |
4 | Naplněné datle osolíme, opepříme a každou zavineme do plátku slaniny. |
5 | Plněné datle se slaninou klademe na plech a pečeme v troubě předehřáté na 180°C 10-15 minut. |
6 | Podáváme horké, pokapané pomerančovou šťávou. |