Mořský jazyk Mornay - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 42 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský jazyk Mornay
Celkový čas: | 42 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 22 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 23934 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
250 ml | Bešamel |
900 g | Brambory pečené |
80 g | Máslo čerstvé |
1000 g | Mořský jazyk |
1 kávová lžička | Sůl |
60 g | Sýr Gruyére |
60 g | Sýr Parmezán |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 110g |
---|---|
Cholesterol | 175,1mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 36g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,1mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Brambory pečené, Sůl, Sýr Gruyére, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mořský jazyk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořský jazyk Mornay postup přípravy receptu:
1 | Rybu dobře očistíme, zbavíme ji černé kůže, bílou kůži oškrábeme. Hlavu našikmo odřízneme. |
2 | Rybu naporcujeme a vložíme do hrnce s máslem a vodou. Lehce osolíme a vaříme 10 minut. |
3 | Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj porce ryby, zalijeme bešamelem, který jsme rozmíchali se šťávou, co zbyla z ryby v hrnci. |
4 | Rybu zasypeme strouhaným sýrem, pokapeme rozpuštěným máslem a dáme zapéct. |
5 | Pečeme 12 minut a podáváme s pečeným bramborem. |