Bramborový salát s kedlubnou a kapary - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát s kedlubnou a kapary
Bramborový salát s kedlubnou a kapary
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 23937 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
400 g | Brambory |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
120 g | Hrášek mražený |
1 polévková lžíce | Kapary |
1 ks | Kedlubna |
50 g | Mrkev mražená |
150 ml | Olej rostlinný |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 276,6mg |
Draslík | 636,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,8mg |
Vitamín E | 4,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Citronová šťáva, Hrášek mražený, Kedlubna, Olej rostlinný, Paprika červená, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Mrkev mražená, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový salát s kedlubnou a kapary postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory nakrájené na kostky a oloupanou nakrájenou kedlubnu vaříme zvlášť v osolené vodě na skus. |
2 | Vejce uvaříme natvrdo. |
3 | Papriku zbavíme semínek a nakrájíme na menší kostky. |
4 | Mraženou mrkev a hrášek podusíme asi 5 minut v osolené vodě. |
5 | Brambory, kedlubnu, papriku, mrkev a hrášek promícháme. Potom do zeleninové směsi přimícháme kapary. |
6 | Majonézu připravíme tak, že rozetřeme žloutek se solí, pepřem a citrónovou šťávou a pomalu vmícháme po kapkách olej. Majonézu přimícháme k zelenině. |
7 | Nakonec do salátu vmícháme natvrdo uvařená a na kostky nakrájená vejce. |