Recept

Salát s vařenou makrelou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 23939
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

Na ozdobu
2 polévková lžíce Jogurt nízkotučný
0,3 ks Okurka salátová
1 polévková lžíce Pažitka
1 ks Roketa
Salát s vařenou makrelou
1 ks Bobkový list
130 g Brambory rané
1 ks Citrony
1 kávová lžička Cukr moučkový
0,3 kávová lžička Hořčice
1 ks Jablka
230 g Makrela - filety
3 polévková lžíce Ocet vinný
1 kávová lžička Olej kukuřičný
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Šalotka
1 špetka Sůl
2000 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 224 kcal
Kilojoule 938kJ
7% Sacharidy 26 g
12% Tuky 9 g
7% Sodík 139 mg
24% Bílkoviny 13 g

Salát s vařenou makrelou postup přípravy receptu:

1

Nakrájené brambory vaříme v páře doměkka 10 minut.

2

Z makrely stáhneme kůži a maso nakrájíme na kousky.

3

V kastrolu přivedeme k varu vodu a rybí maso v ní pozvolna vaříme s bobkovým listem a citrónem 3 minuty. Potom maso přendáme naběračkou na mísu.

4

Brambory necháme okapat a dáme je do velké mísy. Promícháme s nakrájeným jablkem, šalotkou a směs pak upravíme na maso z makrely.

5

V odměrce smícháme ocet, olej, cukr a hořčici, podle chuti osolíme a opepříme a důkladně rozšleháme vidličkou. Zálivkou přelijeme směs s bramborami.

6

Salát překryjeme potravinářskou fólií a uložíme do chladničky.

7

Před podáváním naneseme na salát jogurt a navrch upravíme kolečka okurky. Posypeme pažitkou a ozdobíme roketou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept